Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Bra böcker om kendo


Nedan följer en sammanställning av några böcker som våra medlemmar själva köpt in för eget bruk och rekommenderar till alla som är intresserade av Kendo. Alla böcker nedan är på engelska, då det inte finns några bra böcker om Kendo på svenska. Vissa går att få tag på i Sverige men våra medlemmar har funnit det billigare och enklare att beställa på Internet.

(OBS! Götha Kendoklubb säljer INTE några böcker!)

Fundamental Kendo
Författare: Compiled by All Japan Kendo Federation
Förlag: Japan Publications, Inc.
ISBN: 0-8704-0226-9
fundemental_kendo Beskriver många olika tekniker, allt med steg-för-steg fotografier. Visar också hur man ska vårda sin utrustning och träning tekniker. Innehåller en utsökt kata beskrivning med massor med bilder.
Tyvärr trycks inga nya (originalet publicerades 1973), så om du får tag i ett ex. KÖP DEN!!!!

 

This is Kendo

Författare: Junzo Sasamori & Gordon Warner
Förlag: Charles E. Tuttle Company.
ISBN: 0-8048-1607-7
this_is_kendo Täcker historia, grundläggande tekniker och termologi. Tyvärr så är inte kata beskrivet, men fortfarande en mycket bra bok. Sasamori var en av de få som uppnådde tionde dan.

 

The Definitive Guide

Författare: Hiroshi Ozawa
Förlag: Kodansha
ISBN: 4-7700-2119-4
kendo_the_definitive_guide Inte riktigt en komplett guide till kendo men med bra texter och bilder. Bra kapitel om grundläggande kunskaper och kata. Innhåller också kapitel om matcher och regler.

 

Complete Kendo

Författare: John J. Donohue
Förlag: Charles E Tuttle Company
ISBN: 0-8048-3148-3
complete_kendo Donohues bok rekommenderas av många Senseier i Japan för den beskriver mycket väl saker som studenten annars bara hör talas om, som kata, dojo rutiner, orsaker till de olika teknikerna, m.m.

 

The heart of Kendo: A comprehensive introduction to the philosophy and practise of the art of the sword

Författare: Max Craig Darell
Förlag: Shambala publ.
ISBN: 1-5903-0014-9
heart_of_kendo En mycket bra bok för den som vill ha en insyn i grunderna i kendo, framförallt med inriktning på filosofiska aspekter och kata. Boken är indelad i olika delar med bl.a. nedtecknade samtal mellan författaren och den japansk legendariske senseien Chiba (vars farfar var samuraj). Boken är fokuserad kring de mest basala och viktiga regel aspekterna kring kendo och hur man behandlar sin utrustning. Boken avslutas med en mycket gedigen genomgång av kata 1-7, med sheman över fötternas flyttsekvenser, mycket bra att använda som underlag till undervisning i kata. Boken rekommenderas varmt till alla, oavsett nivå, eftersom den behandlar det som är viktigast för att få en bra kendo, nämligen en korrekt attityd och inställning.

 

Looking at a Far Mountain: A Study of Kendo Kata

Författare: Paul Budden
Förlag: Everyman Paperback Classics
ISBN: 0-8048-3245-5
far_mountain Det här är en välgjord bok som täcker alla kendos kator och förklarar dem på ett meningsfullt sätt. Boken går lite djupare än många andra kata böcker.

 

The Zen Way to the Martial Arts

Författare: Taisen Deshimaru
Förlag: Arkana (The Penguin Group)
ISBN: 0-1401-9344-8
zen_way En bok av Zen mästaren Deshimaru om hur Zen relaterar till budo sporter och speciellt till kendo. Innhåller flera frågor från Yuno-sensei (åttonde dan) och svar, blir ibland lite för filosofisk
Uppdaterad: 07 JUN 2016 21:31 Skribent: Lars Jinton

Postadress:
Götha KK - Budo & Kampsport
C/o Tjernström, Kobbarnasväg 14
41647 Göteborg

Kontakt:
Tel: +46730341561
E-post: This is a mailto link

Se all info